Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport

szeretettel várunk: Mariann és Andi óvónéni, Szilvia dajka néni, Bódai Ferenc Zsófia Pedagógiai aszisztens

„Egyszer egy hétpettyes katicabogárka,
Elindult megnézni mi van a világban…”

A mi nagy örömünkre ezek a kis katicabogárkák ránk találtak és azóta meleg, családias, elfogadó légkörben töltjük a mindennapjainkat  életvidáman, nyüzsögve. A csoportunkba járó gyermekekre jellemző a szociális érzékenység, az alkalmazkodás, egymásra figyelés, segítőkészség.

Kielégíthetetlen kíváncsiságuk ösztönöz minket arra, hogy az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, játékba ágyazottan, tapasztalva, cselekedve bővüljenek ismereteik a környező világról, komplex módon. Mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével, ábrázolással, barkácsolással színesítjük az óvodai életünket, ezzel is támogatva a személyiségfejlődés mind teljesebb kibontakoztatását.

Fontos számunkra a kultúránk, a hagyományaink, ünnepeink megőrzése ezért minden évben visszatérő programok szervezésével kedveskedünk a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt. A szülők számára számos lehetőséget teremtünk arra, hogy betekinthessenek az óvodai életbe.  Közös programjaink, kirándulásaink, az együttműködő hétköznapok révén sikerült egy bizalmon alapuló, segítő, empatikus kapcsolatot kialakítanunk velük.

Ahogy múlnak az évek, a Katicák piros kis kabátkáján egyre több lesz a megszerzett pötty, ami nem csak az évek múlását, hanem a megszerzett tudást is szimbolizálja. Így már szárnyaikat bontogatva, könnyedén repülhetnek az iskola kitárt kapuja felé a Hétpettyesek. ..

Csoportunk

Mindennapjaink