Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Amit rólunk érdemes tudni

„ Hallottam és elfelejtettem. Láttam és emlékszem rá. Csináltam és megértettem.”
 (kínai közmondás)
Kölcsey ovi:
Épületünk jól megközelíthető helyen, a város központjában, csendes lakótelepi övezetben helyezkedik el. Óvodánk négy osztatlan csoporttal működik. Az összetartó nevelői testületünk már régóta segíti egymást a nevelő-oktató munkában. Jellemző ránk a gyermek- és tevékenység központúság, ezáltal gyermekeink színes, aktív hétköznapokat élhetnek át. Tárgyi feltételeink jók. Külön említést érdemel, hogy épületünk tornaszobával rendelkezik, mely nemcsak a mozgásfejlesztés lehetőségét biztosítja, hanem a különböző rendezvények megszervezésére is jó helyszínt kínál. Az óvodai nevelésen kívül a gyermekek még külön foglalkozásokon vehetnek részt, mint a – néptánc, – hittan, – szivacs- és kézilabda.
A Szekszárdi 1.sz. Óvoda Kindergarten Wosinsky épületében négy, német nemzetiségi nevelést folytató kétnyelvű csoport működik és egy magyar nyelvű csoport. In dem Wosinsky Gebäude des Kindergartens Nummer 1. haben wir 4 zweisprachige Gruppen, in denen wir deutsche Minderheitenerziehung machen. Und eine Ungarische Gruppe.
A nemzetiségi nyelvi nevelést folytató csoportokban is elsődleges szempont a gyermeki személyiség mindenoldalú fejlesztése, mely a nyelvi nevelést is magába foglalja. Auch in den Gruppen, wo wir Nationalitätenerziehung machen, ist der vorrangige Ausgangspunkt die vielseitige Entwicklung der Persönlichkeit der Kinder, was auch die Spracherziehung enthält. A nemzetiségi óvodai nevelés célja óvodánkban: Zweck der Minderheitenerziehung in unserem Kindergarten: Az óvodáskorú gyermekek életkori sajátosságainak és egyéni képességeinek megfelelően a nemzetiségi nyelvének kultúrájának megismerése, elsajátítása, a kultúrális hagyományok átörökítése, fejlesztése. Erkenntnis und Aneignung der Kultur und der Sprache der Minderheit entsprechend den Alterseigentümlichkeiten und den individuellen Fähigkeiten der Kinder. Vererbung und Entwicklung der kulturellen Traditionen.
Bajcsy ovi:
Az autóbusz pályaudvartól, vasútállomástól legkönnyebben elérhető intézményünk, a Fasoron található. Két csoporttal működik. A csoportokba vegyes életkorú gyermekeket fogadunk. Az épületben van tornaszoba, mely fontos feltételét teremti meg a nevelők által végzett Bozsik programban való részvételnek.
Óvodánkban gyógytestnevelő, fejlesztő- és gyógypedagógus, alapozó mozgásterapeuta végzettségű kolléganők dolgoznak.
33

szakképzett nevelő

11csoport

korosztálynak megfelelően